Al’a Gladkokken
og meg 🙂
- 10 stk mandelpoteter
- 750 gr fersk torsk
- 1 stk purre
- 3 stk egg
- 8 dl h melk
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 2 stk sjallotløk
- 2 fedd hvitløk
- 50 gr parmesan
- 2 ts dijon sennep
- en halv sitron(kun saften)
- 1 ts muskat
- griljermel
- salt og pepper
- ingefær
- bacon
Start med å skjære mandelpotetene i små biter. Kok opp en kjele med saltet vann og tilsett potetene .
Kutt stilken av en purre i små biter og tilsett sammen med potetene de siste 2-3 min.
Kok potetene i ca 8 min .
Finn frem en kjele og tilsett melken sammen med muskat og 1 laubærblad. Varm opp til rett under kokepunktet.
Legg i fisken og la den trekke 5 minutter. Ta ut fisken og spar på melken til sausen .
Finn frem en kjele og tilsett finhakket sjallotløk og hvitløk. La løken surre i et par minutter før du tilsetter melet.
Rør godt rundt og tilsett den varme melken i en tynn stråle. Pass på at du ikke har for høy varme, da kan
melken brenne seg. Når du har tilsatt melken, la det småkoke i 5 min.
Riv opp parmesan og tilsett nesten alt, spar litt til å ha på toppen av gratengen tilslutt.
Tilsett dijonsennep og saften av en halv sitron. Ha oppi alt krydderet. smak til.
Skill eggene så du har eggehvite i et glass og eggeplommer i et annet.
Skru av varmen på sausen og rør inn en og en eggeplomme.
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i sausen.
legg fisk,poteter ,bacon og purre i en ildfast form .(jeg lagde 3 små)
Bland forsiktig sammen og ha på griljermel og parmesan .
Varm opp ovnen til 200 grader og stek i 35 minutter.
Jeg rasper også 2 gulrøtter og blander med litt appelsinjuice og saften fra en halv sitron ..
Smaker helt nydelig 🙂
Også godt hvis man smelter smør og heller over–
Kos dere denne tirsdags kvelden .. Håper dere alle har det bra 🙂
Vi prates igjen i morra tidlig med mere strømpriser og covid nyheter..
(Fra nyhetene ikke meg :))) )
prates !!