Hjemmelagde karbonader og søtpotet og squash i spicy tomatsaus

Torsdag da. Politi helikopter og politi biler har holdt oss våkne i halve natt… Veldig uhøflig av dem synes jeg. Ringte tilslutt sentralbordet, og de kunne informere om at de lette etter rusa, skadede personer som hadde stukket av fra politiet..jaja vag forklaring.
Men uansett Nydelige hjemmelagde karbonader ala Gladkokken på menyen i dag

10 karbonader

800 gr karbonadedeig
2 ss potetmel
2 ts alt pepper
2 ts salt
2 ts oregano
1 ts tørket ingefær
1 ts chilipulver
1 løk
2 fedd hvitløk
2 dl iskald kraft eller vann med buljong

Legg kjøttet i en boller og arbeid inn saltet til den blir seig . Tilsett så alle de andre tørrvarene og arbeid godt inn i deigen .
Bruk et rivjern til å rive opp løk og hvitløk.
Ha oppi deigen og rør godt sammen så det blir godt blandet og jevnt fordelt.

Spe så med den kalde kraften. Tilsett litt og litt, og rør til all væsken har blitt godt blandet.
Sett bollen i kjøleskapet i minst 20 minutter. Da blir deigen faster og jobbe med.
Del opp farsen i 10 like store deler og rull de til en ball.
Klem ballen flat på fjøla og bruk en kniv til å lage mønster, da får de en penere stekeskorpe.
Varm en stekepanne opp til nesten full guffe. 

Ha oppi litt smør og stek 1-2 minutter på hver side. 
Legg over i ildfast form og sett i stekeovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
Du kan gjerne gjøre dette dagen før , og oppbevare de i kjøleskap, og varme i 5 minutter før servering.
Og gjerne lag en stor porsjon og frys ned, like godt til lunch som til middag.)

Jeg valgte å ha litt mykstekt løk på de ved servering .

Og som dere sikkert har fått med dere . Gladkokken er til stor inspirasjon 🙂

Og som tilbehør blir det igjen fra Gladkokken Søtpotet og squash i spicy tomatsaus.
 

2 stk søtpotet
1 stk squash
1 stk løk
1 ss tomatpure
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
3 ss Chilisaus
3 ts brunt sukker (valgfritt)
salt ,pepper
litt nøytral olje

Start med å skrell og skjær opp søtpotet i strimler og legg i ildfast form.
Ta på litt nøytral olje og krydre med salt og pepper. Varm opp ovnen til 200 grader og sett i potetene, de skal stekes 20 in før du tilsetter resten . Mens potetene står i ovnen lager jeg tomatsausen og skjærer opp squash i strimler.
Tomatsausen, start med en kjele med litt olje, tilsett finhakket løk og hvitløk, stek til den blir blank og tilsett chilisausen og tomatpure. Stek i noen minutter før du tilsetter tomatene. Skru ned varmen og la det putre noen minutter , smak til med salt og pepper og eventuellt mer chili.
Ta ut potetene etter 20 min, strø over squash og hell over tomatsaus, bland sammen 
 

og sett tilbake i ovnen for 20 nye minutter. Pynt gjerne med noen friske urter før servering. dette er tilbehør som passer til det meste ! 

Ellers å har dagen vært helt nydelig, lang gåtur med bikkj og mann :))
Koselig kaffebesøk hos brodern og svigerinne på morra kvisten .. 
Ønsker at dere alle har det bra og tar godt vare på dere selv !!  🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg