Hjemmelagde fiskepinner med poteter og coleslaw

I dag blir det hjemmelagde fiskepinner med poteter og Coleslaw.

Hvis du velger å prøve å lage disse, kan jeg nesten garantere deg at du aldri går tilbake til  “Kjøpe pinner”. Og beste av alt det tar faktisk ikke så lang tid som noen tror, mens potetene koker rekker du det her fint. så prøv ! 🙂

Men her kommer iallefall oppskriftene på fiskepinnene og coleslaw . Håper dere prøver.

 

Coleslaw

4 porsjoner

1 pk majones (1 ½ dl )

½ dl fløte

1 ½ ss edikk

2 ½ ss sitronsaft

3 ss sukker

salt og pepper.

1 L revet hodekål

1 revet gulrot

1 finhakket sjallotløk

Bland alt sammen til “sausen”. Ha oppi revet kål,gulrot og løk, bland godt sammen 🙂

 

Så fiskepinner:

2 porsjoner

300 gr torskefilet (uten skinn og bein, jeg bruker frossen fra First Price)

4 ss hvetemel

½ ts salt

¼ ts pepper

1 egg

1 ss melk

50 gr Corn flakes

smør til steking

Skjær fisken i passende serveringsstykker.

Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

Visp samen egg med melk i en annen skål. Og knus corn flakes i en en tredje skål.

Vend fiskestykkene først i mel, så i egg og tilslutt corn flakes. legg de på et bakepapir så du blir ferdig med alle .

Varm opp en vid stekepanne og smelt margarin. Når det slutter å bruse legg oppi fiskestykkene. Stek de på middels varme til de er gyllenbrune, ca 4 minutter på hver side, litt avhenging av tykkelsen på fisken.Legg de på litt tørkepapir så noe av fettet blir borte mens du danderer poteter og coleslaw på tallerken 🙂

Supergod middag, absolutt og anbefale 🙂

Og på formiddagen i dag før gåtur med dattera , rakk jeg å bake blåbær muffins .

Disse her er kjempegode og ikke så alt for usunne. Så man kan absolutt bake de ,
fryse de individuelt og ha med på jobben , i matpakka, ta en til frokost…
Kjekt å ha i en travel hverdag..

Så oppskrift på Blåbær muffins

65 gr mykt smør
150 gr sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts sitronsaft
260 gr hvetemel
1 1/2 ts salt
2 ts bakepulver
260 gr blåbær
3 ts melis
2,3 dl buttermilk (lages ved å blande vanlig hmelk med sitronsaft,  1ss sitronsaft pr .dl )

Rør sammen sukker og smør, tilsett et og et egg.
Ha i buttermilken og vaniljeekstrakt.
Ha alt det tørre i en annen bolle og sikt inn under omrøring i det våte.
Knus halvparten av blåbæra. Rør godt inn. Vend inn resten forsiktig.
Ha røra i egnet former eller muffins brett.

Stekes på 190 grader i 30 min ..

Smaker helt nydelig  !

Og passer fint i matboksen 🙂  Ha en kjempefin kveld og kos dere masse . Så prates vi igjen i morra tidlig..
Ta vare på hverandre 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg