Havre Kjeks

Noen helt nydelige kjeks, som både naboer og familie rundt her setter pris på når jeg lager 🙂  Absolutt verdt å lage altså !

½ Kopp finhakkede pekan nøtter (eller valnøtter,mandler går også)

1 kopp flytende margarin ( vanlig går, men lettere med flytende)

1 kopp brunt sukker (hard pakket)

1 kopp vanlig sukker

2 store egg

1 ts vanilje ekstrakt

1 ½ kopp hvetemel

1 ts salt 

1 ts bakepulver

3 kopper havregryn

 

 

 Finhakk nøttene og sett de til side. I en stor bolle miks samen flytende margarin og sukkeret, bland godt, enten med håndmikser eller vips.

 

I en annen bolle bland sammen eggene og vanilje ekstrakt.

 

Hell dette oppi den bollen med sukker,smør blandingen. Bland godt.

I en annen bolle bland sammen mel,bakepulver og salt .

 

Røres inn i det våte så det blir en deig, ha så oppi pekan nøtter og havregryn. bland godt .

 

Finn så frem 5 bakepapir ark.

legg ett av de ut på benken, del “deigen” i 3 like store deler. ha en del på bakepapir, form til en pølse med hjelp av bakepapiret. 

 

Putt så i kjøleskapet så det får avkjølt seg litt. gjør dette med alle 3.

sett ovnen på  175 Grader.

Ta ut den ene “pølsa” del opp i passende stykker (jeg bruker formfett her,for det er veldig klissete) 

Legg de så over på bakepapir kledd plate, og form de til små  kjeks.

 

Stekes midt i ovnen i 10 min, ta av bakeplate og avkjøl på rist.

 

Disse går også fint an å fryse,men mine rekker aldri dit  🙂 

Håper dere prøver .

 

Dagens middag ble pytt i panne, enkelt og godt.

 

Ha en kjempefin mandagskveld alle sammen, og ta godt vare på hverandre 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg