Happy thursday

“Allways look on the bright side of life “

Det er  nok mitt motto her i livet  🙂
I går var nemlig en crazy dag .. Starta hele balleten med å lage ferdig en batch med karbonader før klokka 9…
Skulle jo kjøre mams til røngten kl 10. De fant ingenting på røngten , så hun har nok Bursitt i hofta.
(slimpose betennelse) Det har jeg jo hatt selv 2 ganger, så det er vannvittig vondt ! Stakar mamman 😘

Men da vi endelig kom hjem ved 2 tida, så var vår fantastiske datter her , og ville tilbringe litt tid med mamma og pappa 😘
Så da spise vi litt salat og kosa oss og skravla litt, Og hun hjalp meg med å lage kalkunfilet med hvitvin til å ha i mere salat eller som pålegg.
Oppskrift hentet fra Trines matblogg

1 kalkunbryst /kalkunfilet (ca. 750 g)
smør til steking
friske krydderurter , feks timian, rosmarin og persille
1/4 rød chili , finhakket
salt og pepper
2 1/2 dl hvitvin
1 1/2 dl kremfløte

 

Jeg kutta ut rød chili  og brukte bare timian ..

Stek kalkunbrystet i litt smør på alle sider. Gni det deretter inn med friske krydderurter, chili, salt og pepper, og legg det over i et ildfast fat. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av brystet (men pass på at det ikke kommer i kontakt med ben). Hell hvitvin i formen og sett den omtrent midt i ovnen. Stekes ved 100 grader (over- og undervarme) til kalkunbrystet har en kjernetemperatur på ca. 65 grader. Det tok i underkant av 2 timer i mitt tilfelle.

Og om jeg må si det selv.. det smakte heelt nydelig altså ! Så kommer du over Kalkunfilet på tilbud, kjøp den ,
putt den i fryseren . Når du har tid stek den med hvitvin , og har deilig pålegg som igjen kan fryses i porsjonspakninger 🙂

Og når jeg var ferdig med Kalkun så var det videre til
Kyllingfrikas’se   al’a Gladkokken

4  Porsjoner

1 Kylling

4 Gulrøtter

1-2  Sjallotløk

1-2 fedd Hvitløk

½ Purre

Hel sort pepper

Laubærblad

Timian

2 ss Hvetemel

2 ss Smør

en halv liter kraft (den lager seg selv)

1,5 dl Fløte

Salt og pepper

 

Kraften :

Kutt opp 2 av gulrøttene, sjallotløken, hvitløken samt det grønne på purren. Ha litt smør i en stor kjele og legg grønnsakene oppi.

Stek på middels varme, til du har delt opp kyllingen i biter.

Legg i kyllingen og fyll på med kaldt vann.

Det er viktig å bruke kaldt vann når du lager kraft, det trekker mere smak ut av kjøttet.

Ha så oppi laubærblad,hel pepper og timian.

La dette småkoke under lokk en time.

Mens dette koker kan du skrelle og kutte opp resten av gulrøttene og purren og koke poteter.

Når kyllingen har kokt ferdig, plukk den opp og legg den på en fjøl.

Sil kraften så alle urter,pepper og løk blir igjen i silen.

Hell kraften tilbake i kjelen og tilsett gulrøttene. Kok 5 minutter før du har oppi purren .

Fjern bein og skinn på kyllingen og legg kyllingkjøttet på en tallerk.

Sil av kraften igjen og tilsett smør i kjelen, når smøret har smeltet tilsetter du mel. Rør godt mens du sper på med den varme kraften. Hell på fløte tilslutt, og kok til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, skru ned på laveste varme og tilsett purre, gulrøtter og kylling.

Server sammen med poteter eller potetmos. Strø over litt finhakket persille eller timian.

 

Tusen takk til Gladkokken for inspirasjon, og at jeg får gjengi hans oppskrift  🙂

Pssst..kan helt klart anbefale et glass av Gladkokkens Rødvin ved siden av. Den smakte nemlig helt Nydelig 🙂

Jeg doblet denne oppskriften i går, så det ble mange middager å ha i fryseren.
Var ferdig med å pakke denne i porsjonspakninger klokka 8 i går kveld…
Veldig fornøyd med meg selv…
Så i dag tror jeg nemlig jeg skal ta det litt med ro (gubbers ordre)
Han skal nemlig hjelpe meg å lage proteinrundstykker ,for nå krangler de fingrene noe helt inni H&%¤
Det er jo han som må høre på klaginga mi om kvelden når jeg endelig får satt ned rumpa…
Veeeldig glad han vil hjelpe meg litt i dag. den store dagen nærmer seg med stormskritt så hadde vært lurt
å klare å vri opp ei fille liksom heheh ,,
Ha en superfin Torsdag alle sammen .)
Tusen takk for at dere tar dere tid til å lese ..
Så prates vi i kveld da 🙂
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg