Nydelig middag med masse smaker, og nå som grønnsakene er på sitt beste ..
helt nydelig altså..
Det er sikkert mange måter og lage dette på ,men her er min måte :
Kraft/Suppe
1 stykke bog eller høyrygg av okse
Kraftbein
1 purre
salt
pepperkorn
laubærblad
Rens kjøttstykke for de værste senene (fettet skal være på )
Legg i en stor kjele sammen med kraftbein . Fyll opp med kaldt vann.
Ha oppi pepperkorn og laubærblad. Kutt purren i store biter og legg litt rundt .
Kok opp, skru så ned varmen til det småputrer.. La stå i ca 3 timer til kjøttet er mørt..
Ta så opp kjøttet. Sil krafta.. Hell krafta tilbake i kjelen .
Suppe
Hodekål
Sellerirot
persillerot
Gulrot
Purre
Kutt grønnsakene i passe store biter og ha oppi kjelen med krafta.. Smak til med salt, pepper. muskatnøtt og ingefær ..
La koke til grønnsakene er møre.
Løksaus
6 dl redusert kraft
1 stk løk
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl kremfløte
2 ss eddik 7%
2 ss sukker
salt
pepper
kruspersille
Ha 2 ss smør oppi en kjele, finhakk løken og ha den opp idet smeltede smøret. La stå noen minutter
til løken blir myk , ha oppi melet, rør godt og spe med krafta Og kok noen minutter.
Ha oppi fløten,eddik og sukker. Smak til med salt og pepper.
Hvis den er for søt ha mere eddik, hvis den er for sur mere sukker.
Kok noen poteter , Her serverer vi suppe først , så kjøtt,løksaus og poteter..
Og en iskake til dessert —
Håper dere har en fin søndag og at dere er klar for en ny uke..
Jeg skal iallefall nyte resten av søndagskvelden og slappe av litt..
Så kos dere så prates vi i morgen tidlig vi vettu 🙂