Jada da er tiden inne for Fårikål igjen, alle har vel sin egen vri på denne retten .
Men her er hvordan jeg lager den :
Lammebog
Kål
Salt
Pepper
Mel
Vann.
Skjær opp kålen i “båter”, skjær vekk store fett partier fra bogen.
Ha en god dæsj smør i en stor kjele, start med å legge kjøtt, så kål.
Strø over litt mel , ha oppi litt salt og hel pepper.
Gjenta på lag to til du har full kjele. Fyll opp med vann og
la stå og småputre i ca 2 -3 timer.. Rør innilmellom.
Smak til med mere salt hvis nødvendig.
Serveres med poteter .)
Sjokolade kake i Bundt form
5 dl hvetemel
2 1/2 dl sukker
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
225 gr margarin
3/4 dl bake kakao
1/2 ts salt
2 egg
1 1/4 dl rømme
1 ts vaniljeekstrakt
Sjokoladeglasur
1 1/4 dl kremfløte
1 1/2 ss sukker
100 gr lys eller mørk kokesjokolade
1 1/2 ss flytende honning
2 ss meieri smør
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en Bundt form eller stor rund form.
I en bakebolle,visp sammen hvetemel,sukker,bakepulver og natron.
I en liten kjele ha i margarin, kakao,salt og 2 1/2 dl vann.Varm opp på middels høy varme,
til smøret er smeltet og alt er godt blandet sammen 2-3 min. Skal ikke koke.
Hell blandingen over melet og rør forsiktig med en sleiv eller slikkepott.
Ha i egg , et av gangen og rør til alt er godt blandet.
Rør så i rømme og vanilje. Hell røren i formen og stek i 30-40 minutter til kaken er gjennomstekt.
Prøv med en kakenål. La den stå i formen og avkjøle seg i 15 minutter. Hvelv den så på et fat eller asjett..
Glasuren
Bland sammen fløte og sukker i en liten kjele og varm opp under omrøring til sukkeret er smeltet .
Ta av varmen og ha i hakket sjokolade og honning. Vispå glasuren godt sammen .
La den avkjøles litt før du heller den over kaken . La den renne ned på sidene av kaken ,
sett den i kjøleskapet og la det stivne litt.
Jeg valgte å pynte med Pekan nøtter og gullflak..
Og den kaken smakte nyyyyydelig !!
Håper dere har en fin søndags kveld og at dere
koser dere masse…
Avlegger litt lengere rapport i morgen tidlig ..
Ny uke og nye muligheter står i kø !!
Tusen takk for at dere leser 🙂