Den mørke fine tida

Snart Halloween, håper det kommer masse barn og ringer på . Har jo ingen barnebarn enda (håperog ber)
Så da må jeg gjøre det nest beste og skjemme bort alle andre jeg ser 🙂
Tror kanskje jeg har blitt huin skumle med masse godetri og kjeks.. 😉

Huff nei får ikke håpe det , men ting begynner iallefall å bli klart. Godtebollen står der..
Gresskaret skal snart skjæres ut .. Oi som jeg gleder meg 🙂
Men fredag i dag , endelig helg og her bytter vi vekk den vanlige fredags tacoen i dag ,
Med litt gresk igjen .-)

Nemlig Pastitsio ❤️ 

Oppskrift fra Galdkokken 🙂

Ingredienser

4 porsj

1 kg kjøttdeig
2 stk løk
4 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
1 dl hvitvin
3 dl oksekraft
1 ts sukker
2 ts kanel
1 ts salt
2 ts oregano
2 stk laubærblad
litt fersk timian

Vi starter med det som tar lengst tid og det er nemlig kjøttsausen.
Start med å finne frem en kjele eller stekepanne med litt kant.
Ha oppi litt god olivenolje, finhakk løken og la den surre i olja i noen minutter til den blir blank ,tilsett så finhakka hvitløk. Stek i noen minutter. Ha så oppi tomatpure og sukker.
Bland godt og la det putre noen minutter.

Ha så oppi hvitvinen og la denne koke nesten bort(hvis du ikke har hvitvin kan du bruke vinedikk eller eplejuice) Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
Tilsett så krydderene. Bland godt og hell på hermetiske tomater og kraften . Nå skal denne stå og småkoke i 60 minutter til nesten all kraften er borte og du har en tykk kjøttsaus.

Resterende råvarer :

1 pose pastarør
50 gr parmesan
50 gr revet ost
2 stk egg

Sett over vann og kok pastaen til den har litt tyggemostand i seg.

Start så på ostesausen

Ostesaus

4 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl melk
50 gr parmesan
50 gr revet ost
1 ts malt muskat
salt og pepper.

Smelt smør i en kjele.rør inn hvetmel, spe med melk og rør jevnlig. Når du har tilsatt all melken og de første boblene komer er sausen klar. Ha oppi krydderet, skru ned varmen og tilsett ost .Bland dette godt inn. Avslutt med å rør inn 2 eggeplommer.
Spar på eggehvitene.

Nå skal vi sette sammen retten. Start med å helle litt god olvenolje i bunnen av en ildfast form (eller 3 små som jeg gjorde) Hell over pastarørene og eggehviten,bland godt med fingrene. Ta en øse ostesaus i kjøttsausen(Da holder sen fasongen bedre under steking) Hell over kjøttsausen og press litt sammen så det ligger kompakt i formen. Hell ostesaus over og strø litt revet ost på toppen. Stek på varmluft midt i ovnen på 200 grader i 30 min.

Serveres med gresk salat og deilig brød 🙂

Så med det ønsker jeg dere alle en superfin fredag , lag litt kos nå som det blir fort mørkt.
Inviter noen over på et glass vin ,eller en runde kort.. Eller bare skru av TV’n og les en bok,
Vi trenger litt tid med menneskelig input. Ikke bare flimre bilder fra tv’n..
Men uansett hva du velger ,kos deg ! Vi får bare en sjans (så vidt jeg vet)
Nyt den til det fulle.. og opp med hodet og lag deg en fin helg ❤️ ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg