Blomkålrisotto med spekeskinke

Blomkålrisotto

4 porsjoner

  • 500 gr blomkål
  • 1 1/2 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 dl arboriris (risottoris)
  • 1 dl eplejuice (eller hvitvin)
  • 1/2 pose blandet babyleaf salat
  • 50 gr revet parmesan

 

Finhakk blomkålen for hånd, eller ved å puls-hakke den i hurtigmikser.
Finhakk løk og hvitløk.

Kok opp kyllingbuljong og hold den varm.
Smelt 1/3 av smøret i en vid kjele (eller saut’e panne) og fres løken og hvitløken myk og blank.
Tilsett ris og la den frese med i et minutt. Hell i eplejuice/vin og la den koke inn.
Tilsett 2 1/2 dl av den varme hønsebuljongen. Fortsett å tilsette buljong etterhvert som det absorberes
av risen.


Rør den hakkede blomkålen inn i risen, og kok videre i 6-7 minutter. Tilsett mere kraft om nødvendig.
Total koketid på risottoen skal være ca 20 min .
Grovhakk valnøtter og vend dem inn i risottoen sammen med babyleaf salat og parmesan, tilsett om nødvendig mere kraft.
Konsistensen skal være som en flytende grøt. Smak til med salt og pepper.

Smaker helt nydelig , og i dag valgte jeg rett og slett bare spekeskinke ved siden av .) Enkelt og greit 🙂

Ha en helt nydelig kveld også prates vi i morgen tidlig .)
Ta vare på hverandre .. Og tenn et lys eller to .og lag kanskje en kopp kakao til kvelds?

Prates 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg