Mandag i dag, og på menyen står Blomkålrisotto.
Orginalt så skal vel denne serveres med kyllingbryst ved siden av.
Men jeg har funnet ut at det blir veldig mye mat, så bare litt spekeskinke ved siden av fungerer helt greit her.
Oppskrift : 4 porsjoner
500 gram finhakket blomkål (jeg kjøper ferdig på pose)
1,5 l utblandet hønsebuljong
2 ss smør
1 stk løk
2 båter hvitløk
3 dl arborioris (risottoris)
1 dl epelejuice (eller hvitvin)
50 gr hakkete valnøtter
½ pose blandet babyleaf salat
50 gram revet parmesan
Finhakk løk og hvitløk. Kok opp hønsebuljongen og hold den varm.
smelt ? av smøret i en vid kjele og fres løk og hvitløk til den blir myk og blank.
Tilsett ris og la den frese 1 minutt, hell i eplejuice eller vin og la den koke inn.
Tilsett 2,5 dl av den varme hønsebuljongen, forsett og tilsett buljong etter hvert som det absorberes av risen.
Rør inn den hakkete blomkålen og kok videre i 6-7 minutter.Tilsett mere kraft om nødvendig. Total koketid på risottoen skal være 20 minutter.
Grovhakk valnøtter og vend de inn i risottoen sammen med babyleaf salaten og revet parmesan. Tilsett om nødvendig mere kraft, konsistensen skal være som en flytende grøt. Smak til med salt og pepper .
Smaker kjempegodt og er utrolig enkelt å lage og man kan lage mange varianter av denne 🙂
Ta godt vare på hverandre .-)