Fløtegratinerte poteter
Oppskrift fra Gladkokken(veldig god, absolutt å anbefale)
Og disse kan du bruke som tilbehør til så utrolig mye.
4 Porsjoner
1 kg kokefaste poteter
3 stk sjalottløk
3 fedd hvitløk
100 gram smør
3 dl fløte
3 dl melk
100 gram ost til gratinering (jeg brukte Jarlsberg,parmesan og litt cheddar)
salt og pepper.
Ha smør i en kjele på medium varme,tilsett hakket sjalottløk og hvitløk.
La den steke til den blir myk og gyllen. Tilsett melk og fløte og kok opp.
Skrell potetene mens fløteblandingen småkoker.Skjær potetene i tynne skiver (ca 3mm)
Tilsett rikelig med nykvernet pepper i fløteblandingen. Når blandingen har tyknet litt bruk en stavmikser og kjør det glatt. Smak så til med salt og pepper , og vend forsiktig inn potet skivene med en slikkepott.
Kok potetene i fløteblandingen i 15 min. Hell så i en stor ildfast form. eller små aluminiums former .
Strø over rikelig med revet ost og putt enten i fryseren eller sett i stekovnen på 180 Grader varmluft i 30 min .
La potetene hvile 5 minutter før du serverer 🙂
Så i dag tok jeg opp en sånn fra fryseren, stekte en Black Garlic ytrefilet. Kokte noen rosenkål, delte de på midten,
stekte litt bacon i panna som jeg hakka opp med litt løk, stekte så rosenkålen sammen med det..
Smaker helt fortreffelig med et lite glass rødvin ved siden av.
Kos dere masse denne lørdagen og ta veldig godt vare på hverandre– 🙂
You only live once ( I think) 🙂 🙂