Det er vel noe av det beste jeg får, En annerledes vri på lapskaus.
Mye fyldigere ,og store biter. Litt sånn rustikk gryte
Ellers i dag skjer det vel ikke så mye, handle litt og sånn bare.
Er i ventemodus til i overimorgen,da skal gipsen av og metall pinnen inni der ut ..
Blir spennende å se hva som skjer etter det liksom, Er tommelen min frisk da?
Er det bare å begynne å bruke den ? blir det plasterlapp bare ? Mange spørsmål..
Gleder meg iallefall til å få av gipsen
Men tilbake til Beer Stew
6 porsjoner
4 gulrøtter
4 poteter
1 kg Høyrygg eller bankekjøtt
1 løk
3 hvitløks fedd
3 ss Oliven olje
1 ss smør
1 vanlig boks øl ( 0,33)
4 kopper (1 liter) okse kraft
2 kopper (5 dl) vann
3 ss worcester sauce
4 ss tomatpuré
3 ts paprika
1 ts salt
3 ss brunt sukker
pepper.
Maizenna jevning
Hakket persille
Start med å dele opp kjøttet i passe terninger, samme med gulrøtter og poteter. (kan være litt røff størrelse)
Finhakk løk og hvitløk.
Varm olje og smør i stor kjele på medium varme , stek kjøttet i to omganger. ta ut og legg på en asjett. Ha oppi løk, stek til den blir myk og gyllen (ca 2 min) ha så oppi hvitløk. La dette surre i ca 2 min . ha så oppi øl,kraft,worcester sauce, tomatpuré,paprika,salt, pepper og sukker. Smak til og ha så kjøttet oppi gryta igjen.
La småkoke i ca 2 timer . Ha så oppi poteter og gulrøtter og la det stå 30 min til .
Ha så oppi mazenna jevning til du får den konsistensen du vil ha (som lapskaus).
Server med godt brød ved siden og, og ikke glem et lett persilledryss over asjetten
Og har du ikke prøvd det her,så værsåsnill, Det smaker absolutt helt nydelig altså
Så Lykke til med dagen i dag , litt tåkete her i flåklypa, men humøret er på topp
Er noe med det å bestemme seg for å lage seg en fin dag
Så da prates vi vel i morgen ..Ta på deg et smil og hold hodet høyt hevet