Det er vel noe av det beste jeg får, En annerledes vri på lapskaus.
Mye fyldigere ,og store biter. Litt sånn rustikk gryte 🙂
Ellers i dag skjer det vel ikke så mye, handle litt og sånn bare.
Er i ventemodus til i overimorgen,da skal gipsen av og metall pinnen inni der ut ..
Blir spennende å se hva som skjer etter det liksom, Er tommelen min frisk da?
Er det bare å begynne å bruke den ? blir det plasterlapp bare ? Mange spørsmål..
Gleder meg iallefall til å få av gipsen 🙂
Men tilbake til Beer Stew 🙂
6 porsjoner
4 gulrøtter
4 poteter
1 kg Høyrygg eller bankekjøtt
1 løk
3 hvitløks fedd
3 ss Oliven olje
1 ss smør
1 vanlig boks øl ( 0,33)
4 kopper (1 liter) okse kraft
2 kopper (5 dl) vann
3 ss worcester sauce
4 ss tomatpuré
3 ts paprika
1 ts salt
3 ss brunt sukker
pepper.
Maizenna jevning
Hakket persille
Start med å dele opp kjøttet i passe terninger, samme med gulrøtter og poteter. (kan være litt røff størrelse)
Finhakk løk og hvitløk.
Varm olje og smør i stor kjele på medium varme , stek kjøttet i to omganger. ta ut og legg på en asjett. Ha oppi løk, stek til den blir myk og gyllen (ca 2 min) ha så oppi hvitløk. La dette surre i ca 2 min . ha så oppi øl,kraft,worcester sauce, tomatpuré,paprika,salt, pepper og sukker. Smak til og ha så kjøttet oppi gryta igjen.
La småkoke i ca 2 timer . Ha så oppi poteter og gulrøtter og la det stå 30 min til .
Ha så oppi mazenna jevning til du får den konsistensen du vil ha (som lapskaus).
Server med godt brød ved siden og, og ikke glem et lett persilledryss over asjetten 🙂
Og har du ikke prøvd det her,så værsåsnill, Det smaker absolutt helt nydelig altså 🙂
Så Lykke til med dagen i dag , litt tåkete her i flåklypa, men humøret er på topp🙂
Er noe med det å bestemme seg for å lage seg en fin dag 🤩
Så da prates vi vel i morgen ..Ta på deg et smil og hold hodet høyt hevet ❤️