- Eller som det orginalt står i oppskriften fra The Pioneer Woman : Beef stew with beer and paprika.
Men siden jeg har forandret den bittelitt kaller jeg den Beer Stew. Så here goes
6 porsjoner
4 gulrøtter
4 poteter
1 kg Høyrygg eller bankekjøtt
1 løk
3 hvitløks fedd
3 ss Oliven olje
1 ss smør
1 vanlig boks øl ( 0,33)
4 kopper (1 liter) okse kraft
2 kopper (5 dl) vann
3 ss worcester sauce
4 ss tomatpuré
3 ts paprika
1 ts salt
3 ss brunt sukker
pepper.
Maizenna jevning
Hakket persille
Start med å dele opp kjøttet i passe terninger, samme med gulrøtter og poteter. (kan være litt røff størrelse)
Finhakk løk og hvitløk.
Varm olje og smør i stor kjele på medium varme , stek kjøttet i to omganger. ta ut og legg på en asjett. Ha oppi løk, stek til den blir myk og gyllen (ca 2 min) ha så oppi hvitløk. La dette surre i ca 2 min . ha så oppi øl,kraft,worcester sauce, tomatpuré,paprika,salt, pepper og sukker. Smak til og ha så kjøttet oppi gryta igjen.
La småkoke i ca 2 timer . Ha så oppi poteter og gulrøtter og la det stå 30 min til .
Ha så oppi mazenna jevning til du får den konsistensen du vil ha (som lapskaus).
Server med godt brød ved siden og, og ikke glem et lett persilledryss over asjetten
Håper dere prøver denne, den er veldig god . Og egner seg godt til å servere når man har gode venner på besøk. Hele kjelen på bordet, levende lys, godt øl i glasset og nystekt brød ved siden av Kos dere og ta vare på hverandre
Dette har blitt en gjenganger her hjemme. og er veldig god å ha i fryseren og på
litt ruskete høstdager
Prates i morra tidlig da?
“Life isn’t about waiting for the storm the pass, it’s leaning to dance in the rain “