Nydelig søndags middag, etter at jeg fant denne oppskriften hos “The Pioneer Woman”
for 2 år siden ,har den vært fast på menyen her innimellom. Alt i en gryte ,gjør seg selv ,
og smaker hetl nyyyydelig, Og jeg liker egentlig ikke øl altså
men denne er bare inntier
Så her er oppskriften på Beer Stew
6 porsjoner
4 gulrøtter
4 poteter
1 kg Høyrygg eller bankekjøtt
1 løk
3 hvitløks fedd
3 ss Oliven olje
1 ss smør
1 vanlig boks øl ( 0,33)
4 kopper (1 liter) okse kraft
2 kopper (5 dl) vann
3 ss worcester sauce
4 ss tomatpuré
3 ts paprika
1 ts salt
3 ss brunt sukker
pepper.
Maizenna jevning
Hakket persille
Start med å dele opp kjøttet i passe terninger, samme med gulrøtter og poteter. (kan være litt røff størrelse)
Finhakk løk og hvitløk.
Varm olje og smør i stor kjele på medium varme , stek kjøttet i to omganger. ta ut og legg på en asjett. Ha oppi løk, stek til den blir myk og gyllen (ca 2 min) ha så oppi hvitløk. La dette surre i ca 2 min . Ha så oppi øl,kraft,worcester sauce, tomatpuré,paprika,salt, pepper og sukker. Smak til og ha så kjøttet oppi gryta igjen.
La småkoke i ca 2 timer . Ha så oppi poteter og gulrøtter og la det stå 30 min til .
Ha så oppi mazenna jevning til du får den konsistensen du vil ha (som lapskaus).
Server med godt brød ved siden og, og ikke glem et lett persilledryss over asjetten
Håper dere prøver denne, den er veldig god . Og egner seg godt til å servere når man har gode venner på besøk. Hele kjelen på bordet, levende lys, godt øl i glasset og nystekt brød ved siden av Kos dere og ta vare på hverandre
Ha en strålende fin søndag og kose dere masse. Ble ikke noe ny meny i dag, kommer i morra tidlig
Kos dere da !
Prates