Beer Stew

Eller som det orginalt står i oppskriften fra The Pioneer Woman : Beef stew with beer and paprika.
Men siden jeg har forandret den bittelitt kaller jeg den Beer Stew. Så here goes 🙂

6 porsjoner

4 gulrøtter
4 poteter
1 kg Høyrygg eller bankekjøtt
1 løk 
3 hvitløks fedd
3 ss Oliven olje
1 ss smør
1 vanlig boks øl ( 0,33) 
4 kopper (1 liter) okse kraft
2 kopper (5 dl) vann
3 ss worcester sauce
4 ss tomatpuré
3 ts paprika
1 ts salt
3 ss brunt sukker
pepper.
Maizenna jevning
Hakket persille

Start med å dele opp kjøttet i passe terninger, samme med gulrøtter og poteter. (kan være litt røff størrelse)
Finhakk løk og hvitløk.

Varm olje og smør i stor kjele på medium varme , stek kjøttet i to omganger. ta ut og legg på en asjett. Ha oppi løk, stek til den blir myk og gyllen (ca 2 min) ha så oppi hvitløk. La dette surre i ca 2 min . ha så oppi øl,kraft,worcester sauce, tomatpuré,paprika,salt, pepper og sukker. Smak til og ha så kjøttet oppi gryta igjen.
La småkoke i ca 2 timer . Ha så oppi poteter og gulrøtter og la det stå 30 min til .

Ha så oppi mazenna jevning til du får den konsistensen du vil ha (som lapskaus).
Server med godt brød ved siden og, og ikke glem et lett persilledryss over asjetten 🙂

Håper dere prøver denne, den er veldig god . Og egner seg godt  til å servere når man har gode venner på besøk. Hele kjelen på bordet, levende lys, godt øl i glasset og nystekt brød ved siden av  🙂 Kos dere og ta vare på hverandre 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg