Vått og grått

Men allerede onsdag, så tida flyr fremover og vi får ikke holdt igjen.
Så bare å sæla på å gjøre det beste ut av denne dagen og 🙂
Sitter og ser på alle småfuglene ut i hagen her, har akkurat gitt de mat.
Blir en litt sånn rutine det og .. Stå opp, inn på badet, ned og mate katta,tøye og bøye litt,
tømme kattedo,ut å mate fugler også det morsomste av alt BLOGG ❤️🤗

Så vi har vel alle våre rutiner om morgenen .)
I dag blir det litt høst meny her..
Hjortekarbonader med sellerirotmos,viltsaus og tyttebær ❤️🤗

Så da starter jeg med Karbonadene (har nemlig en veldig snill pappa som jakter)

Ingredienser

400 gr kjøttdeig
600 gr hjorte kjøttdeig
3 ts salt
2 ts pepper
2 ts hjortekrydder (jeg bruker jegermix som jeg støter)
4 einebær (malt)
1 egg
3-4 dl matfløte
2 ss potetmel
2 ss hvetemel

Bland hjorte kjøttdeig og vanlig kjøttdeig godt ,, Bland inn saltet. Tilsett så de andre
krydderene, og melet,potetmelet. Ha så i egg og fløte. Bland godt sammen.
Form til kaker , stek i panne så de er brune på hver side. Putt i ildfast form med viltkraft i .
Stekes på 200 grader over og undervarme ca 15 min .

Meget gode karbonader .

Så fortsetter vi med Viltsaus, denne sausen er oppskriften er fra Gladkokken, og er faktisk den beste
sausen jeg har smakt på lenge 🙂

2 ss brunt sukker
2 ss rødvinsedikk
3 stk sjalottløk
8 stk bringebær
5 einebær
litt fersk timian
3 dl viltkraft
1/2 boks seterrømme
2 dl kremfløte
salt og pepper

Start med å finne frem en medium stor kjele, sett på medium varme og legg i det brune sukkeret.
Vent til sukkeret er smeltet og tilsett rødvinsedikk. Nå freser det godt i kjelen , la edikken
løse opp sukkeret.
Tilsett bringebær og mos litt med en visp. Tilsett nå sjalottløk.La koke i noen minutter
før du tilsetter viltkraften.Legg i einebær og litt fersk timian.
Når dette er redusert ned til halvparten finner du frem en stavmikser og kjører helt glatt/jevnt.
Tilsett fløte og seterrømme. Kok i 10 min, og smak til med salt og pepper.
Før servering kan du kjøre den med blender igjen for å få den helt glatt. La den stå og småputre til servering.
Dette er helt klart min favorittsaus.

Sellerirotmos

Skrell sellerirot, kutt i små terninger, kokes møre. Knus med en blender eller et stamperedskap.
Ha oppi litt meireismør,fløte og salt og pepper + litt malt muskat..
Smaker helt nydelig ..
Og da er det bare igjen å legge det opp pent på en asjett og servere , og nyte nydelige smaker av høst 🙂


Så lag dere en fin onsdag og kos dere så best dere kan 🙂
Livet er til for å leves, ikke for å se på tv….🙈

Prates i morra da 😍

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg