Eller på godt norsk Fiskedag Det har jo blitt fast her hver tirsdag ,,
Så da klemmer vi i vei med en god gammel klassiker,
Nemlig Plukkfisk. Mange gode smaker og alt i en gryte.
Og dere som har fulgt meg en stund vet jo at alt i en gryte , jepp det
LIKER jeg
Dagen i dag er grå den og gitt,men starta med tøy og bøy på yoga matta her,så da
begynte smilet inni meg og det er ikke mye jeg gjør, og det meste er selvkomponert pga
utfordringer med knær,ankler etc Men det blir litt planke ,situps og treningsbånd..
Så ca en halv time hver morgen , så våkner kroppen på en god måte
Men tilbake til middag da
Oppskrift fra https://gladkokken.no/ , men fått tillatelse til å gjengi
Plukkfisk
Ingredienser:
4 egg
8 skiver bacon eller baconterninger
12 små kokte poteter
4 Gulrøtter
200 gr grønne erter
500 gr torsk
Hvit saus :
3 ss smør
1 løk
2 ss hvetemel
6 dl melk
1 ts muskat
1 ts salt
2 dl finhakket fersk dill
1 ss Dijon sennep
Skrell og kutt opp potetene i passende biter. Kok møre i vann og sil av vannet.
Stek baconet i en stekepanne og ta vare på baconfettet. I dette skal vi steke erter og gulrøtter.
Del fisken opp i mindre biter og trekk i 5 min i saltet vann. Sil av vannet.
Kutt gulrot opp i terninger og stek i baconfettet i 5 min. Tilsett ertene og stek i 3 min på middels varme.
For å lage sausen starter du med å smelte smøret i en kjele. Tilsett den finhakkete løken og stek på medium varme til løken er blitt blank og myk.
Tilsett hvetemel og rør godt rundt, og spe på med melken. Kok opp og la sausen koke i 5 minutter. Tilsett salt,pepper,dill,sennep,muskatnøtt og smak til.
Kok egg til hardkokte og hakk opp eggene.
Vend potetene og eggene inn i sausen,tilsett så erter og gulrøtter. Tilsett fisken og vend alt forsiktig inn. Avslutt med sprøstekt hakket bacon.
Passer til både store og små og smaker nydelig.
Jeg har det i små folieformer og fryser ned og varmer forsiktig opp til mange gode middager
Så finn frem fisken og sett igang,jeg lover du ikke blir skuffa
Ellers så som alltid : DU er bra nok
Hold hodet høyt hevet og vit at DU er unik
Tusen takk for at du leser . og så prates vi igjen i morgen