Gratinerte poteter og Lunchkaker

Enkelt og greit  på en gråværsdag.
Har alt ferdig i fryseren , så jeg bare tok opp i dag tidlig og varmer i stekeovnen.
Men tenkte jeg skulle dele oppskrifter for det da .)

Fløtegratinerte poteter Al’a Gladkokken

4 Porsjoner
1 kg kokefaste poteter
3 stk sjalottløk
3 fedd hvitløk
100 gram smør
3 dl fløte
3 dl melk
100 gram ost til gratinering (jeg brukte Jarlsberg,parmesan og litt cheddar)
salt og pepper.

Ha smør i en kjele på medium varme,tilsett hakket sjalottløk og hvitløk.
La den steke til den blir myk og gyllen. Tilsett melk og fløte og kok opp.

Skrell potetene mens fløteblandingen småkoker.Skjær potetene i tynne skiver (ca 3mm)

Tilsett rikelig med nykvernet pepper i fløteblandingen. Når blandingen har tyknet litt bruk en stavmikser og kjør det glatt. Smak så til med salt og pepper , og vend forsiktig inn potet skivene med en slikkepott.

Kok potetene i fløteblandingen i 15 min. Hell så i en stor ildfast form. eller små aluminiums former .

Strø over rikelig med revet ost og putt enten i fryseren eller sett i stekovnen på 180 Grader varmluft i 30 min .
La potetene hvile 5 minutter før du serverer 🙂

Lunchkaker ..

Bare blander farse med makaroni,amerikansk grønnsaks blanding og litt salt,pepper og muskattnøtt.
Steker i panna og har putta i fryseren ..

Så det er dagens middag herfra. håper kanskje det frister dere å prøve å lage,,
Ellers så kos dere masse , frem med pledd og kanskje en kopp kakao?
Det er litt høst i kveld.
Men vi prates  i morgen vi 🙂
Ha en riktig fin kveld og ta vare på hverandre 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg