I dag blir det risotto her. Smaker superdigg og er enkelt..
Blomkålrisotto
4 porsjoner
- 500 gr blomkål
- 1 1/2 l hønsebuljong (utblandet)
- 2 ss smør
- 1 stk løk
- 2 båter hvitløk
- 3 dl arboriris (risottoris)
- 1 dl eplejuice (eller hvitvin)
- 1/2 pose blandet babyleaf salat
- 50 gr revet parmesan
Finhakk blomkålen for hånd, eller ved å puls-hakke den i hurtigmikser.
Finhakk løk og hvitløk.
Kok opp kyllingbuljong og hold den varm.
Smelt 1/3 av smøret i en vid kjele (eller saut’e panne) og fres løken og hvitløken myk og blank.
Tilsett ris og la den frese med i et minutt. Hell i eplejuice/vin og la den koke inn.
Tilsett 2 1/2 dl av den varme hønsebuljongen. Fortsett å tilsette buljong etterhvert som det absorberes
av risen.
Rør den hakkede blomkålen inn i risen, og kok videre i 6-7 minutter. Tilsett mere kraft om nødvendig.
Total koketid på risottoen skal være ca 20 min .
Grovhakk valnøtter og vend dem inn i risottoen sammen med babyleaf salat og parmesan, tilsett om nødvendig mere kraft.
Konsistensen skal være som en flytende grøt. Smak til med salt og pepper.
Chilimarinert ytrefilet.
Den tar jeg bare ut av pakka , bruner på alle kanter. Inn i ovnen på 200 grader i ca 20 min ..
Skjær opp i passende biter og server sammen med en god porsjon risotto..
Enjoy!!! 🙂